Naam van het recept:
Bouillabaisse
Bouillabaisse is een klassieke vissoep uit de Franse keuken, gemaakt met verschillende soorten vis en schaaldieren. De Bouillabaisse kruidenmix van De Kruidenbaron geeft deze soep een heerlijke smaak.
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 500 gram gemengde vis en schaaldieren (bijvoorbeeld zalm, kabeljauw, garnalen, mosselen en inktvis)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 liter visbouillon
- 1 eetlepel Bouillabaisse kruidenmix van De Kruidenbaron
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 stokbrood
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur totdat ze zacht zijn.
- Voeg de rode paprika toe en bak deze nog 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, Bouillabaisse kruidenmix en laurierblad toe en bak dit nog 2 minuten mee.
- Voeg de visbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
- Voeg de vis en schaaldieren toe en laat deze nog 5-10 minuten meekoken totdat ze gaar zijn.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de Bouillabaisse met stukjes stokbrood.
Afbeelding:https://www.pexels.com/nl-nl/foto/bouillabaisse-met-korstjesbrood-op-een-wit-bord-5236889/
Voedingswaarde:Per portie:
- Calorieën: 260
- Koolhydraten: 15 gram
- Eiwitten: 25 gram
- Vetten: 10 gram
Type keuken: Frans
Dieetinformatie: Dit gerecht is pescotarisch en bevat gluten.
Gelegenheid: Dit gerecht is geschikt voor een feestelijk diner of een gezellige avond met vrienden en familie.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: Dit recept is geïnspireerd op het recept van Allerhande.
Ik hoop dat je geniet van dit heerlijke recept met de Bouillabais