500 gram gemengde vis en schaaldieren (bijvoorbeeld zalm, kabeljauw, garnalen, mosselen en inktvis)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in stukjes
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
1 liter visbouillon
1 eetlepel Bouillabaisse kruidenmix van De Kruidenbaron
1 laurierblad
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
1 stokbrood
Totale tijd: 90 Minuten
Bereidingswijze
1
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur totdat ze zacht zijn.
2
Voeg de rode paprika toe en bak deze nog 5 minuten mee.
3
Voeg de tomatenblokjes, Bouillabaisse kruidenmix en laurierblad toe en bak dit nog 2 minuten mee.
4
Voeg de visbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
5
Voeg de vis en schaaldieren toe en laat deze nog 5-10 minuten meekoken totdat ze gaar zijn.
6
Breng de soep op smaak met zout en peper.
7
Serveer de Bouillabaisse met stukjes stokbrood.
Beschrijving
Gerecht voor Bouillabaisse soep
Bouillabaisse is een klassieke vissoep uit de Franse keuken, gemaakt met verschillende soorten vis en schaaldieren. De Bouillabaisse kruidenmix van De Kruidenbaron geeft deze soep een heerlijke smaak.
Porties: 4
Voedingswaarde:
Per portie:
Calorieën: 260 kcal
Koolhydraten: 15 gram
Eiwitten: 25 gram
Vetten: 10 gram
Type keuken: Frans
Dieetinformatie: Dit gerecht is pescotarisch en bevat gluten.
Gelegenheid: Dit gerecht is geschikt voor een feestelijk diner of een gezellige avond met vrienden en familie.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: Dit recept is geïnspireerd op het recept van Allerhande.