Naam van het recept:

Chili con carne met bonen en rijst

Deze chili con carne is een heerlijk en pittig gerecht dat perfect is voor een gezellige avond thuis. Met de Chili con carne kruidenmix van De Kruidenbaron, bonen en rijst krijgt deze klassieker een verrassende en smakelijke twist.

Bereidingstijd: 40 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 blikken kidneybonen, uitgelekt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje Chili con carne kruidenmix van De Kruidenbaron
  • 250 ml water
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gram rijst

Instructies:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet apart.

  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan.

  3. Voeg het rundergehakt toe en bak deze bruin en rul.

  4. Voeg de paprika’s toe en bak deze een paar minuten mee.

  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, Chili con carne kruidenmix en 250 ml water toe. Roer goed door elkaar en laat het geheel 10 minuten sudderen.

  6. Voeg de kidneybonen toe en roer deze voorzichtig door de chili con carne. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

  7. Breng de chili con carne op smaak met zout en peper.

  8. Serveer de chili con carne met de gekookte rijst.

Voedingswaarde (per portie):

  • Energie: 572 kcal
  • Vet: 21,1 g
  • Koolhydraten: 53,9 g
  • Eiwit: 36,5 g

Type keuken: Mexicaans

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect voor een gezellige avond thuis of voor een feestje met vrienden.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron