Naam van het recept:

Gegrilde zalm met Chermoula kruiden

Dit is een eenvoudig te maken gerecht met een heerlijke kruidige smaak. De Chermoula kruidenmix van De Kruidenbaron voegt een Marokkaanse twist toe aan de zalm en zorgt voor een verrassende smaakcombinatie.

Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 2 eetlepels Chermoula kruidenmix
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.

  2. Meng de Chermoula kruidenmix, fijngehakte knoflook, olijfolie en wat zout en peper in een kom.

  3. Leg de zalmfilets op een stuk aluminiumfolie en wrijf ze in met het Chermoula mengsel.

  4. Laat de zalmfilets 5 minuten marineren.

  5. Leg de zalmfilets op de grill en grill ze gedurende 4-5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn.

  6. Serveer de gegrilde zalm met de partjes citroen.

Afbeelding: [voeg hier een afbeelding in van de gegrilde zalm met Chermoula kruiden]

Voedingswaarde:

  • Calorieën per portie: 280
  • Eiwitten per portie: 30 g
  • Koolhydraten per portie: 1 g
  • Vetten per portie: 17 g
  • Vezels per portie: 0 g

Type keuken: Marokkaans

Dieetinformatie: glutenvrij, zuivelvrij, paleo

Gelegenheid: Geschikt voor een snelle en gezonde avondmaaltijd

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron