Naam van het recept:

Gehaktballetjes met paprika kruiden

Deze gehaktballetjes met paprika kruiden zijn heerlijk gekruid en perfect als snack, bijgerecht of als hoofdgerecht bij een maaltijd.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rode paprika, fijngehakt
  • 1/2 groene paprika, fijngehakt
  • 1 eetlepel Gehakt Paprika Kruiden van De Kruidenbaron
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Meng in een grote kom het gehakt, ei, ui, knoflook, paprika, Gehakt Paprika Kruiden, zout en peper goed door elkaar.

  3. Maak van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes van ongeveer 3 cm doorsnee.

  4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten aan beide kanten goudbruin.

  5. Leg de gehaktballetjes op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten, tot ze volledig gaar zijn.

  6. Serveer de gehaktballetjes warm en garneer met extra fijngehakte paprika of kruiden van De Kruidenbaron.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 265 kcal
  • Koolhydraten: 5 g
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 16 g
  • Vezels: 1 g

Type keuken: Internationaal

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Snack, bijgerecht of hoofdgerecht

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bron: De Kruidenbaron