Naam van het recept:

Vegetarische Chakalaka stoofpot

Een hartige en smaakvolle vegetarische stoofpot met Chakalaka kruidenmix, groenten en bonen.

Bereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 40 minuten

Totale tijd: 60 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld (400 g)
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld (400 g)
  • 2 eetlepels Chakalaka kruidenmix van De Kruidenbaron
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: rijst of brood om erbij te serveren

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze ongeveer 3 minuten, of totdat de ui zacht en glazig is.
  2. Voeg de paprika's, wortels en courgette toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat ze zacht beginnen te worden.
  3. Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen en zwarte bonen toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg de Chakalaka kruidenmix toe en roer het geheel nogmaals goed door elkaar.
  5. Breng de stoofpot aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen, of totdat de groenten helemaal gaar zijn.
  6. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de stoofpot eventueel met rijst of brood.

Voedingswaarde (per portie):

  • Calorieën: 321
  • Koolhydraten: 47 g
  • Eiwitten: 14 g
  • Vetten: 7 g
  • Vezels: 16 g

Type keuken: Afrikaanse keuken

Dieetinformatie: Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bron: De Kruidenbaron