Naam van het recept:
Vegetarische Chakalaka stoofpot
Een hartige en smaakvolle vegetarische stoofpot met Chakalaka kruidenmix, groenten en bonen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 60 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 2 wortels, in plakjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
- 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld (400 g)
- 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld (400 g)
- 2 eetlepels Chakalaka kruidenmix van De Kruidenbaron
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: rijst of brood om erbij te serveren
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze ongeveer 3 minuten, of totdat de ui zacht en glazig is.
- Voeg de paprika's, wortels en courgette toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen en zwarte bonen toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg de Chakalaka kruidenmix toe en roer het geheel nogmaals goed door elkaar.
- Breng de stoofpot aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen, of totdat de groenten helemaal gaar zijn.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
- Serveer de stoofpot eventueel met rijst of brood.
Afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vegetarische-bonenstoofpot-2092419/
Voedingswaarde (per portie):
- Calorieën: 321
- Koolhydraten: 47 g
- Eiwitten: 14 g
- Vetten: 7 g
- Vezels: 16 g
Type keuken: Afrikaanse keuken
Dieetinformatie: Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron