Ingredienten
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
2 wortels, in plakjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld (400 g)
1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld (400 g)
2 eetlepels Chakalaka kruidenmix van De Kruidenbaron
Zout en peper naar smaak
Optioneel: rijst of brood om erbij te serveren
  • Voorbereiding: 20 Minuten
  • Kook tijd: 40 Minuten
  • Totale tijd: 60 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze ongeveer 3 minuten, of totdat de ui zacht en glazig is.

2

Voeg de paprika's, wortels en courgette toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat ze zacht beginnen te worden.

3

Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen en zwarte bonen toe en roer alles goed door elkaar.

4

Voeg de Chakalaka kruidenmix toe en roer het geheel nogmaals goed door elkaar.

5

Breng de stoofpot aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen, of totdat de groenten helemaal gaar zijn.

6

Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.

7

Serveer de stoofpot eventueel met rijst of brood.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0