Marokkaanse Kip Tajine

Deze smaakvolle Marokkaanse kip tajine zit boordevol exotische smaken dankzij de authentieke Marokkaanse kruidenmix van De Kruidenbaron. Met een combinatie van kruiden en specerijen wordt dit gerecht een feest voor de smaakpapillen.

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote tajine of stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en licht goudbruin zijn.

  2. Voeg de kippenpoten toe aan de tajine en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal de kip even uit de pan en zet apart.

  3. Voeg de Marokkaanse kruidenmix, komijnpoeder, korianderpoeder, gemberpoeder en kaneelpoeder toe aan de pan. Bak de kruiden kort aan om de aroma's vrij te laten komen.

  4. Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe aan de tajine. Roer alles goed door elkaar.

  5. Leg de kippenpoten weer terug in de tajine en voeg de dadels en olijven toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

  6. Dek de tajine af en laat het geheel op laag vuur sudderen gedurende 1 uur, of tot de kip gaar is en het vlees van het bot valt.

  7. Serveer de Marokkaanse kip tajine op een bord, gegarneerd met verse gehakte koriander. De rijke smaken van de kruidenmix, samen met de zoete dadels en hartige olijven, maken dit gerecht tot een heerlijke Marokkaanse traktatie.

Voedingswaarde:(per portie)

  • Calorieën: 350
  • Vet: 18 g
  • Koolhydraten: 20 g
  • Eiwit: 25 g

Type keuken: Marokkaans

Dieetinformatie: Dit recept is glutenvrij. De Marokkaanse kruidenmix van De Kruidenbaron bevat geen kunstmatige toevoegingen.

Gelegenheid: Geschikt voor een speciaal diner of wanneer je wilt genieten van de exotische smaken van Marokko.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron

Dit recept is gemaakt met behulp van AI