Ingredienten
4 kippenpoten
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels Marokkaanse kruidenmix (van De Kruidenbaron)
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel kaneelpoeder
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
250 ml kippenbouillon
10 dadels, ontpit en gehalveerd
Handvol groene olijven
Zout en peper naar smaak
Verse koriander, gehakt (voor garnering)
  • Totale tijd: 90 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote tajine of stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en licht goudbruin zijn.

2

Voeg de kippenpoten toe aan de tajine en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal de kip even uit de pan en zet apart.

3

Voeg de Marokkaanse kruidenmix, komijnpoeder, korianderpoeder, gemberpoeder en kaneelpoeder toe aan de pan. Bak de kruiden kort aan om de aroma's vrij te laten komen.

4

Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe aan de tajine. Roer alles goed door elkaar.

5

Leg de kippenpoten weer terug in de tajine en voeg de dadels en olijven toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

6

Dek de tajine af en laat het geheel op laag vuur sudderen gedurende 1 uur, of tot de kip gaar is en het vlees van het bot valt.

7

Serveer de Marokkaanse kip tajine op een bord, gegarneerd met verse gehakte koriander. De rijke smaken van de kruidenmix, samen met de zoete dadels en hartige olijven, maken dit gerecht tot een heerlijke Marokkaanse traktatie.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0