Naam van het recept:

Arrabiata Pasta

Deze heerlijke pasta is geïnspireerd op de klassieke Italiaanse saus 'Arrabiata', die bekend staat om zijn pittige en kruidige smaak. Deze pasta maak je met de kruidenmix van de Kruidenbaron, die bestaat uit een combinatie van gedroogde chili pepers, oregano, basilicum, paprika, en andere specerijen. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond, maar ook heerlijk voor een gezellige avond met vrienden.

Bereidingstijd:

25 minuten

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 400 gram spaghetti
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel Arrabiata kruidenmix van de Kruidenbaron
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • Verse basilicum, voor de garnering

Instructies:

  1. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze 'al dente' is. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze in 2-3 minuten glazig.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut, totdat deze geurig is.
  4. Voeg de tomatenblokjes, suiker, Arrabiata kruidenmix, zout en zwarte peper toe en roer goed door. Laat de saus 10-15 minuten sudderen, totdat deze is ingedikt en de smaken goed zijn vermengd.
  5. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en meng goed door. Serveer de pasta met wat verse basilicumblaadjes.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 418
  • Vetten: 8 g
  • Koolhydraten: 75 g
  • Eiwitten: 12 g

Type keuken:

Italiaans

Dieetinformatie:

Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij (indien glutenvrije pasta wordt gebruikt)

Gelegenheid:

Doordeweekse avond, gezellige avond met vrienden

Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk

Bron:

Dit recept is gemaakt met de Arrabiata kruidenmix van de Kruidenbaron en aangepast