Naam van het recept:

Pittig gehakt met rijst

Dit gerecht is perfect voor degenen die van pittig eten houden. Het gehakt is gekruid met de Gehaktmix hot & spicy van De Kruidenbaron en wordt geserveerd met rijst en groenten.

Bereidingstijd: 25 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 1 pak rijst
  • 2 eetlepels olie
  • 20 gram Gehaktmix hot & spicy van De Kruidenbaron
  • zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is.
  4. Voeg de Gehaktmix hot & spicy van De Kruidenbaron toe en bak gedurende 1-2 minuten.
  5. Voeg de paprika, maïs en kidneybonen toe en roer goed door.
  6. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen totdat de groenten zacht zijn en het gehakt volledig gaar is.
  7. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
  8. Serveer het pittige gehakt met de rijst.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 525 per portie
  • Eiwitten: 27 gram per portie
  • Koolhydraten: 59 gram per portie
  • Vetten: 19 gram per portie

Type keuken: Mexicaans

Dieetinformatie: Dit gerecht is glutenvrij.

Gelegenheid: Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron