Naam van het recept:
Pittig gehakt met rijst
Dit gerecht is perfect voor degenen die van pittig eten houden. Het gehakt is gekruid met de Gehaktmix hot & spicy van De Kruidenbaron en wordt geserveerd met rijst en groenten.
Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 blikje maïs, uitgelekt
- 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
- 1 pak rijst
- 2 eetlepels olie
- 20 gram Gehaktmix hot & spicy van De Kruidenbaron
- zout en peper naar smaak
Instructies:
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is.
- Voeg de Gehaktmix hot & spicy van De Kruidenbaron toe en bak gedurende 1-2 minuten.
- Voeg de paprika, maïs en kidneybonen toe en roer goed door.
- Laat het geheel nog 5 minuten sudderen totdat de groenten zacht zijn en het gehakt volledig gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper naar wens.
- Serveer het pittige gehakt met de rijst.
Afbeelding: [Voeg hier een afbeelding van het gerecht in]
Voedingswaarde:
- Calorieën: 525 per portie
- Eiwitten: 27 gram per portie
- Koolhydraten: 59 gram per portie
- Vetten: 19 gram per portie
Type keuken: Mexicaans
Dieetinformatie: Dit gerecht is glutenvrij.
Gelegenheid: Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: De Kruidenbaron