Naam van het recept:

Pittig gekruide Babipangpang Vlees

Dit gerecht is een heerlijk pittig en kruidig gerecht dat perfect is voor vleesliefhebbers. De Babipangpang kruiden van de Kruidenbaron geven het vlees een geweldige smaak en maken het gerecht extra bijzonder.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Babipangpang kruiden van de Kruidenbaron
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Instructies:

  1. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

  3. Voeg het varkensvlees toe en bak tot het bruin is.

  4. Voeg de Babipangpang kruiden toe en bak kort mee.

  5. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten.

  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.

  7. Breng op smaak met suiker, zout en peper.

  8. Serveer het gerecht met rijst en garneer met verse peterselie.

Afbeelding: https://pixabay.com/nl/ of https://www.pexels.com/nl-nl/]

Voedingswaarde:

Calorieën: 285 Koolhydraten: 9 gram Eiwit: 28 gram Vet: 16 gram Vezels: 2 gram

Type keuken: Aziatisch

Dieetinformatie: Dit gerecht is glutenvrij.

Gelegenheid: Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse maaltijd.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bron: Dit recept is geïnspireerd op een traditioneel Aziatisch gerecht en aangepast met de Babipangpang kruiden van de Kruidenbaron.