Naam van het recept:
Aardappel-Bloemkool Curry met Kerrie Hindoestaans
Een heerlijke en kruidige vegetarische curry met aardappelen en bloemkool, op smaak gebracht met de Kerrie Hindoestaans van De Kruidenbaron.
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel Kerrie Hindoestaans van De Kruidenbaron
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 kopje water
- Verse korianderblaadjes, voor garnering
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de Kerrie Hindoestaans, komijn, koriander, kurkuma, cayennepeper en zout toe en bak deze kruidenmix al roerend gedurende 1 minuut.
- Voeg de aardappelen en bloemkool toe en bak deze al roerend gedurende 3-5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en water toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de curry sudderen tot de aardappelen en bloemkool gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.
- Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en Kerrie Hindoestaans.
- Serveer de curry met verse korianderblaadjes en eventueel met rijst of naanbrood.
Afbeelding: (voeg hier een afbeelding toe van de aardappel-bloemkool curry)
Voedingswaarde:
- Calorieën per portie: 178 kcal
- Vet: 7 g
- Koolhydraten: 27 g
- Eiwit: 6 g
- Vezels: 6 g
Type keuken: Hindoestaanse keuken
Dieetinformatie: Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: De Kruidenbaron