Naam van het recept:

Aardappel-Bloemkool Curry met Kerrie Hindoestaans

Een heerlijke en kruidige vegetarische curry met aardappelen en bloemkool, op smaak gebracht met de Kerrie Hindoestaans van De Kruidenbaron.

Bereidingstijd: 40 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel Kerrie Hindoestaans van De Kruidenbaron
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 kopje water
  • Verse korianderblaadjes, voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg de Kerrie Hindoestaans, komijn, koriander, kurkuma, cayennepeper en zout toe en bak deze kruidenmix al roerend gedurende 1 minuut.
  4. Voeg de aardappelen en bloemkool toe en bak deze al roerend gedurende 3-5 minuten.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en water toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de curry sudderen tot de aardappelen en bloemkool gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.
  7. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en Kerrie Hindoestaans.
  8. Serveer de curry met verse korianderblaadjes en eventueel met rijst of naanbrood.

Voedingswaarde:

  • Calorieën per portie: 178 kcal
  • Vet: 7 g
  • Koolhydraten: 27 g
  • Eiwit: 6 g
  • Vezels: 6 g

Type keuken: Hindoestaanse keuken

Dieetinformatie: Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron