Bami met Bamigroenten van De Kruidenbaron
Een heerlijke bami met verse groenten en kruiden van De Kruidenbaron.
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 300 gram bami
- 400 gram Bamigroenten (prei, ui, wortel, peterselie)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eieren
- 1 bosje lente-ui
- Handjevol cashewnoten
- Optioneel: verse koriander
Instructies:
- Kook de bami volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en voeg de fijngesneden knoflook en rode peper toe.
- Voeg na een minuut de Bamigroenten toe en roerbak gedurende 5-7 minuten.
- Meng de sojasaus, oestersaus, sesamolie, suiker, zwarte peper en gemberpoeder in een kom en voeg toe aan de groenten. Roerbak gedurende nog eens 2 minuten.
- Voeg de bami toe en roerbak tot alles goed gemengd is.
- Kluts de eieren in een kom en giet het mengsel in de wok. Roerbak tot de eieren gaar zijn en verdeel over de bami.
- Hak de lente-ui en cashewnoten en strooi over de bami. Voeg eventueel verse koriander toe als garnering.
Voedingswaarde: Per portie (1/4 recept)
- Energie: 420 kcal
- Vet: 15 g
- Verzadigd vet: 3 g
- Koolhydraten: 58 g
- Suiker: 6 g
- Vezels: 6 g
- Eiwit: 13 g
- Zout: 2 g
Type keuken: Aziatisch
Dieetinformatie: Dit recept is vegetarisch en kan glutenvrij worden gemaakt door glutenvrije bami te gebruiken.
Gelegenheid: Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: De Kruidenbaron