Naam van het recept:

Escargots met knoflookboter en Escargot kruidenmix

Deze Escargots met knoflookboter en de Escargot kruidenmix van De Kruidenbaron zijn een echte traktatie. Serveer ze als voorgerecht of als onderdeel van een uitgebreide Franse maaltijd.

Bereidingstijd: 25 minuten

Porties: 6

Ingrediënten:

  • 36 gekookte escargots
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 kopje boter, op kamertemperatuur
  • 1/4 kopje fijngehakte peterselie
  • 1/4 kopje droge witte wijn
  • 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel Escargot kruidenmix van De Kruidenbaron

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een middelgrote kom de boter, knoflook, peterselie, witte wijn, Parmezaanse kaas, zout, peper en Escargot kruidenmix van De Kruidenbaron.
  3. Verdeel het botermengsel over de gekookte escargots.
  4. Plaats de escargots in een ovenschaal en bak ze gedurende 10-12 minuten in de oven, of totdat de boter bubbelt.
  5. Serveer de escargots warm met stokbrood om in de knoflookboter te dopen.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 210
  • Vetten: 17 g
  • Koolhydraten: 4 g
  • Eiwitten: 12 g
  • Vezels: 0 g

Type keuken: Frans

Gelegenheid: Dit gerecht is perfect voor een speciaal diner of een romantische avond.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron