Naam van het recept:

Zelfgemaakte Frikandellen

Maak zelf heerlijke frikandellen met de Frikandellen Kruidenmix van De Kruidenbaron. Perfect voor bij de friet of als snack!

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding, 15 minuten kooktijd

Porties: 6 frikandellen

Ingrediënten:

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels Frikandellen Kruidenmix
  • Snufje zout
  • Olie om in te bakken

Instructies:

  1. Meng het gehakt, ei, paneermeel, ui, knoflook, Frikandellen Kruidenmix en zout in een kom. Kneed goed door elkaar totdat het gehaktmengsel goed is gemengd en plakkerig wordt.
  2. Leg een stuk aluminiumfolie op het werkblad en verdeel het gehaktmengsel in zes porties.
  3. Rol elk portie gehaktmengsel op tot een frikandelvorm. Vouw de aluminiumfolie eromheen en draai de uiteinden dicht.
  4. Breng een pan met water aan de kook en leg de ingepakte frikandellen erin. Kook ze gedurende 15 minuten.
  5. Verhit ondertussen olie in een koekenpan. Haal de frikandellen uit het water en verwijder de aluminiumfolie. Bak de frikandellen goudbruin in de koekenpan.
  6. Serveer de frikandellen met bijvoorbeeld frietjes, mayonaise en ketchup.

Voedingswaarde:Per frikandel (150 gram):

  • Calorieën: 344
  • Vet: 25 g
  • Koolhydraten: 7 g
  • Eiwitten: 23 g

Type keuken: Nederlands

Dieetinformatie: Geen specifieke dieetinformatie

Gelegenheid: Perfect als snack of bij de frietjes

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron