Ingredienten
500 gram half-om-half gehakt
1 ei
50 gram paneermeel
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels Frikandellen Kruidenmix
Snufje zout
Olie om in te bakken
  • Voorbereiding: 20 Minuten
  • Kook tijd: 15 Minuten
  • Totale tijd: 35 Minuten
Bereidingswijze
1

Meng het gehakt, ei, paneermeel, ui, knoflook, Frikandellen Kruidenmix en zout in een kom. Kneed goed door elkaar totdat het gehaktmengsel goed is gemengd en plakkerig wordt.

2

Leg een stuk aluminiumfolie op het werkblad en verdeel het gehaktmengsel in zes porties.

3

Rol elk portie gehaktmengsel op tot een frikandelvorm. Vouw de aluminiumfolie eromheen en draai de uiteinden dicht.

4

Breng een pan met water aan de kook en leg de ingepakte frikandellen erin. Kook ze gedurende 15 minuten.

5

Verhit ondertussen olie in een koekenpan. Haal de frikandellen uit het water en verwijder de aluminiumfolie. Bak de frikandellen goudbruin in de koekenpan.

6

Serveer de frikandellen met bijvoorbeeld frietjes, mayonaise en ketchup.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0