Naam van het recept:

Gehaktballetjes met Bretonse kruiden

Deze gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met de Bretonse kruidenmix van De Kruidenbaron. De combinatie van deze kruiden met het gehakt zorgt voor een heerlijk aroma en een smaak die doet denken aan de Franse keuken.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel Bretonse kruidenmix
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel suiker
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng het gehakt, ei, paneermeel, Bretonse kruidenmix, knoflook, ui, zout en peper in een kom.
  3. Rol het gehaktmengsel in kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten rondom bruin.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en een snufje zout en peper toe. Roer voorzichtig door elkaar en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  6. Breng het mengsel over naar een ovenschaal en bak gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de gehaktballetjes gaar zijn en een mooie bruine kleur hebben.
  7. Serveer de gehaktballetjes met het tomatenmengsel en eventueel wat gekookte pasta.

Voedingswaarde:Per portie:

  • Calorieën: 370
  • Vetten: 22 gram
  • Koolhydraten: 13 gram
  • Eiwitten: 28 gram

Type keuken: Frans

Dieetinformatie: Dit gerecht is glutenvrij.

Gelegenheid: Dit gerecht is geschikt voor een doordeweekse maaltijd of een informeel diner.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron