Naam van het recept:

Zelfgemaakte Gluhwein

Dit warme en kruidige drankje is perfect om van te genieten op koude winterdagen. De combinatie van rode wijn en de Gluhwein kruiden van De Kruidenbaron zorgt voor een heerlijke smaak.

Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Porties: 6

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Doe de rode wijn, sinaasappel- en citroenschijfjes, suiker en de Gluhwein kruiden in een grote pan.

  2. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels en de steranijs toe aan de pan.

  3. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

  4. Draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.

  5. Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen tot het warm genoeg is om te serveren.

  6. Zeef de Gluhwein door een zeef om de kruiden en specerijen te verwijderen.

  7. Serveer de Gluhwein warm in glazen. Je kunt de Gluhwein garneren met een schijfje sinaasappel of een kaneelstokje.

Voedingswaarde:Per portie van 200 ml:

  • 170 calorieën
  • 0 g vet
  • 22 g koolhydraten
  • 0 g eiwit
  • 5 mg natrium

Type keuken: Duits

Dieetinformatie: Dit recept is geschikt voor veganisten en vegetariërs.

Gelegenheid: Perfect om te genieten tijdens de wintermaanden, bijvoorbeeld tijdens Kerstmis of Oud en Nieuw.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron