Ingredienten
1 fles rode wijn
1 sinaasappel, in schijfjes gesneden
1 citroen, in schijfjes gesneden
3 eetlepels Gluhwein kruiden van De Kruidenbaron
4 eetlepels suiker
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 steranijs
500 ml water
  • Voorbereiding: 15 Minuten
  • Kook tijd: 30 Minuten
  • Totale tijd: 45 Minuten
Bereidingswijze
1

Doe de rode wijn, sinaasappel- en citroenschijfjes, suiker en de Gluhwein kruiden in een grote pan.

2

Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels en de steranijs toe aan de pan.

3

Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

4

Draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.

5

Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen tot het warm genoeg is om te serveren.

6

Zeef de Gluhwein door een zeef om de kruiden en specerijen te verwijderen.

7

Serveer de Gluhwein warm in glazen. Je kunt de Gluhwein garneren met een schijfje sinaasappel of een kaneelstokje.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0