Naam van het recept:

Goulash Stoofpot

Deze hartige Goulash stoofpot is perfect voor een koude winterdag en is gevuld met mals rundvlees en rijke smaken van paprika en tomaat.

Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding, 2,5 uur kooktijd

Porties: 4-6 porties

Ingrediënten:

  • 800 gram rundvlees (stoofvlees), in blokjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika's, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Goulash kruiden van De Kruidenbaron
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 eetlepel bloem

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  2. Voeg het rundvlees toe aan de pan en bak het bruin aan alle kanten, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Voeg de paprika's toe en bak deze gedurende 2 minuten mee.
  4. Voeg de Goulash kruiden van De Kruidenbaron toe en bak deze gedurende 1 minuut mee.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en roer deze goed door het vlees.
  6. Voeg de gepelde tomaten en runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Verlaag het vuur naar laag en laat de stoofpot sudderen gedurende 2-2,5 uur, of totdat het rundvlees mals en gaar is.
  8. Optioneel: Als de stoofpot te dun is, kun je 1 eetlepel bloem toevoegen om het wat dikker te maken.
  9. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de Goulash stoofpot met aardappelpuree, rijst of brood.

Voedingswaarde: Per portie (1/6 van de stoofpot):

  • 345 kcal
  • 25 gram eiwit
  • 19 gram vet
  • 17 gram koolhydraten
  • 3 gram vezels.

Type keuken: Hongaars

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect voor een gezellig diner met vrienden of familie.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron