Naam van het recept:

Indiase curry met kip en groenten

Deze Indiase curry zit boordevol smaak en is perfect voor een gezonde en voedzame maaltijd zonder zout. Gebruik de kerriepoeder Indiaas zonder zout van De Kruidenbaron voor een authentieke Indiase smaak.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels kerriepoeder Indiaas zonder zout van De Kruidenbaron
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml kokosmelk
  • Handvol verse koriander, fijngehakt

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.

  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.

  3. Voeg de kipfilet toe en bak tot deze goudbruin is.

  4. Voeg de paprika's en courgette toe en bak 5 minuten mee.

  5. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer alles goed door.

  6. Voeg de kerriepoeder, gemalen koriander, komijn en gemberpoeder toe en roer alles goed door.

  7. Voeg de kokosmelk toe en roer nogmaals goed door. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

  8. Serveer de curry in kommen en garneer met verse koriander.

Voedingswaarde:

per portie:

  • Calorieën: 343
  • Koolhydraten: 14 gram
  • Eiwitten: 33 gram
  • Vetten: 16 gram

Type keuken: Indiaas

Dieetinformatie: Zoutloos, lactosevrij, glutenvrij

Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse avondmaaltijd

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron