Naam van het recept:

Kebab van de Grill met Griekse Salade

Geniet van deze heerlijke kebab van de grill, gekruid met de Kebab kruidenmix van De Kruidenbaron. Serveer met een frisse Griekse salade voor een heerlijke en gezonde maaltijd.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels Kebab kruidenmix van De Kruidenbaron
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 100 gram feta kaas, verkruimeld
  • 1 handjevol zwarte olijven, ontpit
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Instructies:

  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.

  2. Meng het lamsgehakt met de rode ui, knoflook, Kebab kruidenmix van De Kruidenbaron en olijfolie in een kom. Kneed het mengsel goed door en vorm er vervolgens kebab spiesen van.

  3. Grill de kebab spiesen gedurende 12-15 minuten, waarbij je ze regelmatig draait tot ze van alle kanten goudbruin en gaar zijn.

  4. Maak ondertussen de Griekse salade. Meng de komkommer, tomaten, rode ui, feta kaas en zwarte olijven in een kom. Breng op smaak met zout, peper, rode wijnazijn en olijfolie.

  5. Serveer de kebab spiesen met de Griekse salade en eventueel wat pitabroodjes.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 398
  • Koolhydraten: 8 g
  • Vetten: 29 g
  • Eiwitten: 26 g

Type keuken: Mediterraans

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Geschikt voor een gezellige barbecue of een doordeweekse avondmaaltijd.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron