Ingredienten
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels ghee of olie
2 eetlepels Biryani kruidenmix van De Kruidenbaron
400 gram basmatirijst
750 ml water
1 blikje tomatenpuree
2 laurierblaadjes
2 kardemompeulen
2 kruidnagels
Zout naar smaak
erse koriander, gehakt (optioneel)
Cashewnoten (optioneel)
  • Voorbereiding: 15 Minuten
  • Kook tijd: 30 Minuten
  • Totale tijd: 45 Minuten
Bereidingswijze
1

Was de rijst en laat deze in water weken terwijl je de andere ingrediënten bereidt.

2

Verhit de ghee of olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3

Voeg de Biryani kruidenmix van De Kruidenbaron toe en roer goed.

4

Voeg de kip toe en bak deze tot hij gaar is.

5

Voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes, kardemompeulen en kruidnagels toe en roer goed door.

6

Voeg de rijst toe en roer goed door, zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met de kruiden en specerijen.

7

Voeg het water toe en zout naar smaak. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.

8

Doe de deksel op de pan en laat sudderen tot de rijst gaar is en al het water is opgenomen

9

Laat de Biryani 5 minuten rusten voordat je hem serveert.

10

Garneer met gehakte koriander en cashewnoten, als je dat lekker vindt.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0