Ingredienten
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels ghee of olie
2 eetlepels Biryani kruidenmix van De Kruidenbaron
400 gram basmatirijst
750 ml water
1 blikje tomatenpuree
2 laurierblaadjes
2 kardemompeulen
2 kruidnagels
Zout naar smaak
erse koriander, gehakt (optioneel)
Cashewnoten (optioneel)
  • Voorbereiding: 15 Minuten
  • Kook tijd: 30 Minuten
  • Totale tijd: 45 Minuten
Bereidingswijze
1

Was de rijst en laat deze in water weken terwijl je de andere ingrediënten bereidt.

2

Verhit de ghee of olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3

Voeg de Biryani kruidenmix van De Kruidenbaron toe en roer goed.

4

Voeg de kip toe en bak deze tot hij gaar is.

5

Voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes, kardemompeulen en kruidnagels toe en roer goed door.

6

Voeg de rijst toe en roer goed door, zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met de kruiden en specerijen.

7

Voeg het water toe en zout naar smaak. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.

8

Doe de deksel op de pan en laat sudderen tot de rijst gaar is en al het water is opgenomen

9

Laat de Biryani 5 minuten rusten voordat je hem serveert.

10

Garneer met gehakte koriander en cashewnoten, als je dat lekker vindt.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0
Welkom bij De Kruidenbaron! Wij maken gebruik van cookies om jou de best mogelijke ervaring te bieden tijdens het browsen op onze website, onze website te optimaliseren op basis van statistieken die we ontvangen en jou gepersonaliseerde advertenties te kunnen laten zien. Door op "Ja" te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze cookieverklaring. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »