Naam van het recept:

Garam Masala Kipcurry

Dit gerecht is een heerlijke en eenvoudige kipcurry, op smaak gebracht met de aromatische kruiden van De Kruidenbaron's Garam Masala. Het is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en kan gemakkelijk worden aangepast aan jouw smaakvoorkeuren.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel Garam Masala van De Kruidenbaron
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander ter garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg de Garam Masala, kurkuma, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe en bak dit nog eens 2-3 minuten tot de kruiden goed zijn vermengd met de kip.
  4. Voeg de paprika toe en bak deze nog eens 2-3 minuten mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, totdat de saus is ingedikt en de kip volledig gaar is.
  6. Breng het gerecht op smaak met zout en peper indien nodig.
  7. Serveer de kipcurry met rijst en garneer met verse koriander.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 315 per portie
  • Eiwitten: 29 gram per portie
  • Vetten: 18 gram per portie
  • Koolhydraten: 10 gram per portie
  • Vezels: 3 gram per portie

Type keuken: Indiaas

Dieetinformatie: Glutenvrij, zuivelvrij

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron