Ingredienten
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel Garam Masala van De Kruidenbaron
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
1 theelepel paprikapoeder
200 ml kokosmelk
2 eetlepels olijfolie
Verse koriander ter garnering
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.

2

Voeg de kipblokjes toe en bak deze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.

3

Voeg de Garam Masala, kurkuma, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe en bak dit nog eens 2-3 minuten tot de kruiden goed zijn vermengd met de kip.

4

Voeg de paprika toe en bak deze nog eens 2-3 minuten mee.

5

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, totdat de saus is ingedikt en de kip volledig gaar is.

6

Breng het gerecht op smaak met zout en peper indien nodig.

7

Serveer de kipcurry met rijst en garneer met verse koriander.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0