Naam van het recept:

Harissa kipstoofpot

Deze stoofpot is heerlijk pittig en zit boordevol smaak dankzij de Harissa kruidenmix van De Kruidenbaron.

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 2 uur

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 kg kippendijen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Harissa kruidenmix
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon
  • 400 gram kikkererwten , afgespoeld en uitgelekt
  • Verse koriander, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructies:

  1. Verhit wat olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
  2. Bak de kippendijen goudbruin aan beide kanten en haal ze uit de pan.
  3. Voeg de ui toe aan dezelfde pan en bak deze zachtjes tot ze zacht en glazig zijn.
  4. Voeg de knoflook en rode paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
  5. Roer de Harissa kruidenmix en tomatenpuree door het ui-mengsel en bak dit 1 minuut mee.
  6. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  7. Voeg de kippendijen weer toe aan de pan, zet het vuur laag en laat het geheel 2 uur stoven.
  8. Voeg de kikkererwten toe en laat ze 10 minuten mee stoven.
  9. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en garneer met verse koriander.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 480 per portie
  • Eiwitten: 46 gram per portie
  • Koolhydraten: 22 gram per portie
  • Vetten: 23 gram per portie

Type keuken: Noord-Afrikaans

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Ideaal voor een gezellig etentje met vrienden of familie.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: Dit recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver, maar is aangepast met de Harissa kruidenmix van De Kruidenbaron.