Naam van het recept:
Harissa kipstoofpot
Deze stoofpot is heerlijk pittig en zit boordevol smaak dankzij de Harissa kruidenmix van De Kruidenbaron.
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 2 uur
Porties: 4
Ingrediënten:
- 1 kg kippendijen
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels Harissa kruidenmix
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 400 ml kippenbouillon
- 400 gram kikkererwten , afgespoeld en uitgelekt
- Verse koriander, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper
Instructies:
- Verhit wat olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Bak de kippendijen goudbruin aan beide kanten en haal ze uit de pan.
- Voeg de ui toe aan dezelfde pan en bak deze zachtjes tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de knoflook en rode paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
- Roer de Harissa kruidenmix en tomatenpuree door het ui-mengsel en bak dit 1 minuut mee.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg de kippendijen weer toe aan de pan, zet het vuur laag en laat het geheel 2 uur stoven.
- Voeg de kikkererwten toe en laat ze 10 minuten mee stoven.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en garneer met verse koriander.
Afbeelding: [voeg afbeelding toe van een Harissa kipstoofpot]
Voedingswaarde:
- Calorieën: 480 per portie
- Eiwitten: 46 gram per portie
- Koolhydraten: 22 gram per portie
- Vetten: 23 gram per portie
Type keuken: Noord-Afrikaans
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Ideaal voor een gezellig etentje met vrienden of familie.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: Dit recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver, maar is aangepast met de Harissa kruidenmix van De Kruidenbaron.