Ingredienten
1 kg kippendijen
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 eetlepels Harissa kruidenmix
2 eetlepels tomatenpuree
400 ml kippenbouillon
400 gram kikkererwten , afgespoeld en uitgelekt
Verse koriander, fijngehakt
Olijfolie
Zout en peper
  • Voorbereiding: 30 Minuten
  • Kook tijd: 90 Minuten
  • Totale tijd: 150 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit wat olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.

2

Bak de kippendijen goudbruin aan beide kanten en haal ze uit de pan.

3

Voeg de ui toe aan dezelfde pan en bak deze zachtjes tot ze zacht en glazig zijn.

4

Voeg de knoflook en rode paprika toe en bak deze 2 minuten mee.

5

Roer de Harissa kruidenmix en tomatenpuree door het ui-mengsel en bak dit 1 minuut mee.

6

Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

7

Voeg de kippendijen weer toe aan de pan, zet het vuur laag en laat het geheel 2 uur stoven.

8

Voeg de kikkererwten toe en laat ze 10 minuten mee stoven.

9

Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en garneer met verse koriander.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0