Mexicaanse kipstoofpot zonder zout
Een smakelijke en eenvoudige Mexicaanse kipstoofpot, op smaak gebracht met De Kruidenbaron's Kipkruiden Mexicaans zonder zout.
Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding, 2 uur kooktijd
Porties: 4 porties
Ingrediënten:
- 4 kippenbouten, in stukken gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 gele paprika, in stukjes gesneden
- 2 blikjes tomatenblokjes (400 g per stuk)
- 2 tl Kipkruiden Mexicaans zonder zout van De Kruidenbaron
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 blikje zwarte bonen (400 g)
- 1 blikje mais (300 g)
- 1 limoen
- verse koriander
Instructies:
- Verhit een scheutje olie in een grote braadpan en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
- Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
- Fruit de ui en knoflook aan in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
- Voeg de paprika's toe en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, Kipkruiden Mexicaans zonder zout, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.
- Voeg de stukken kip weer toe aan de pan, zorg dat ze onder de saus zitten.
- Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur 2 uur sudderen.
- Spoel de zwarte bonen en mais af onder koud water en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de pan.
- Breng op smaak met het sap van 1 limoen en garneer met verse koriander.
Afbeelding: [Voeg een afbeelding van het gerecht toe voor een visuele aantrekkelijkheid]
Voedingswaarde: per portie (bereid met 4 kippenbouten):
- 521 kcal
- 21,5 g vet
- 39,2 g eiwit
- 44,2 g koolhydraten
- 12,9 g vezels
Type keuken: Mexicaans
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een gezellige avondmaaltijd met vrienden of familie.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron
Dit recept is gemaakt met behulp van AI