Mexicaanse kipstoofpot zonder zout

Een smakelijke en eenvoudige Mexicaanse kipstoofpot, op smaak gebracht met De Kruidenbaron's Kipkruiden Mexicaans zonder zout.

Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding, 2 uur kooktijd

Porties: 4 porties

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten, in stukken gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 2 blikjes tomatenblokjes (400 g per stuk)
  • 2 tl Kipkruiden Mexicaans zonder zout van De Kruidenbaron
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 blikje zwarte bonen (400 g)
  • 1 blikje mais (300 g)
  • 1 limoen
  • verse koriander

Instructies:

  1. Verhit een scheutje olie in een grote braadpan en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
  2. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
  3. Fruit de ui en knoflook aan in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de paprika's toe en bak deze 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes, Kipkruiden Mexicaans zonder zout, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.
  6. Voeg de stukken kip weer toe aan de pan, zorg dat ze onder de saus zitten.
  7. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur 2 uur sudderen.
  8. Spoel de zwarte bonen en mais af onder koud water en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de pan.
  9. Breng op smaak met het sap van 1 limoen en garneer met verse koriander.

Voedingswaarde: per portie (bereid met 4 kippenbouten):

  • 521 kcal
  • 21,5 g vet
  • 39,2 g eiwit
  • 44,2 g koolhydraten
  • 12,9 g vezels

Type keuken: Mexicaans

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect voor een gezellige avondmaaltijd met vrienden of familie.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bron: De Kruidenbaron 

Dit recept is gemaakt met behulp van AI