Naam van het recept:

Pasta met Italiaanse tuinkruidenmix

Deze pasta met de Italiaanse tuinkruidenmix is perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.

Bereidingstijd: 25 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 400 gram pasta
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels Italiaanse tuinkruidenmix van De Kruidenbaron
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies:

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de paprika en courgette toe en bak tot ze lichtbruin zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse tuinkruidenmix, paprikapoeder, chilivlokken (indien gewenst), zout en peper toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen.
  5. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  6. Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde: Per portie (zonder Parmezaanse kaas)

  • Calorieën: 425
  • Koolhydraten: 75 gram
  • Eiwitten: 14 gram
  • Vetten: 8 gram
  • Vezels: 7 gram

Type keuken: Italiaans

Dieetinformatie: Vegetarisch

Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse avondmaaltijd.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron