Naam van het recept:

Pittige Gehaktballetjes met Kruiden van De Kruidenbaron

Deze pittige gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met de heerlijke Gehakt kruiden met zout van De Kruidenbaron. Perfect als snack of als hoofdgerecht bij een gezellige maaltijd.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4-6 porties

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng in een kom het gehakt, ei, ui, knoflook, paneermeel, Gehakt kruiden met zout van De Kruidenbaron, chilipoeder, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Kneed het mengsel goed door elkaar.
  3. Vorm het gehaktmengsel in kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  4. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in porties goudbruin aan alle kanten. Leg de gebakken gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de gehaktballetjes in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze gaar zijn.
  6. Serveer de gehaktballetjes warm en geniet van de heerlijke smaken van De Kruidenbaron.

 

Voedingswaarde: Per portie (4 gehaktballetjes)

  • Calorieën: 250
  • Vetten: 17 g
  • Koolhydraten: 4 g
  • Eiwitten: 20 g

Type keuken: Internationaal

Dieetinformatie: Dit recept is glutenvrij en zuivelvrij.

Gelegenheid: Dit gerecht is perfect als hapje bij een feestje of als hoofdgerecht bij een gezellige maaltijd.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: Dit recept is geïnspireerd op het recept 'Spicy Meatballs' van Delish.com. Aangepast met de Gehakt kruiden met zout van De Kruidenbaron.