Naam van het recept:
Pittige kip kerrie
Een pittig en kruidig gerecht met malse stukjes kip in een romige saus, op smaak gebracht met de Kerrie Heet van De Kruidenbaron.
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet, in stukjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels Kerrie Heet van De Kruidenbaron
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de stukjes kipfilet toe en bak deze goudbruin aan alle kanten.
- Voeg de rode paprika en Kerrie Heet van De Kruidenbaron toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, zout en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
- Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt en de kip gaar is.
- Proef de saus en voeg eventueel extra zout of suiker toe naar smaak.
- Serveer de pittige kip kerrie met rijst en bestrooi met de verse koriander.
Afbeelding: [voeg een afbeelding van het gerecht toe]
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 375
- Koolhydraten: 14 gram
- Eiwitten: 33 gram
- Vetten: 21 gram
- Vezels: 3 gram
Type keuken: Indiaas
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron