Naam van het recept:

Pittige kip kerrie

Een pittig en kruidig gerecht met malse stukjes kip in een romige saus, op smaak gebracht met de Kerrie Heet van De Kruidenbaron.

Bereidingstijd: 40 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Kerrie Heet van De Kruidenbaron
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak deze goudbruin aan alle kanten.
  3. Voeg de rode paprika en Kerrie Heet van De Kruidenbaron toe en bak deze 2 minuten mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, zout en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt en de kip gaar is.
  6. Proef de saus en voeg eventueel extra zout of suiker toe naar smaak.
  7. Serveer de pittige kip kerrie met rijst en bestrooi met de verse koriander.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 375
  • Koolhydraten: 14 gram
  • Eiwitten: 33 gram
  • Vetten: 21 gram
  • Vezels: 3 gram

Type keuken: Indiaas

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bron: De Kruidenbaron