Naam van het recept:

Romige Dille Pasta

Deze romige pasta is gevuld met smaakvolle dille en wordt verrijkt met een romige saus. Dit gerecht is snel en eenvoudig te bereiden en is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.

Bereidingstijd: 20 minuten

Porties: 4 porties

Ingrediënten:

  • 400 gram pasta naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Dille gesneden van De Kruidenbaron
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies:

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze gedurende 2-3 minuten, of tot de ui zacht en doorzichtig is.
  3. Voeg de Dille gesneden van De Kruidenbaron toe en bak deze kort mee met de ui en knoflook.
  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel vervolgens 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de slagroom toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat het vervolgens nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de saus iets is ingedikt.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met saus. Roer het geheel goed door, zodat de saus gelijkmatig verdeeld is.
  8. Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi elk bord met Parmezaanse kaas.
  9. Serveer de pasta direct.

Voedingswaarde: Per portie bevat dit gerecht ongeveer 650 calorieën.

Type keuken: Italiaans

Gelegenheid: Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron