Naam van het recept:

Rundvleesstoofpot met groenten

Een heerlijke stoofpot met mals rundvlees, verse groenten en een rijke jus op basis van Juspoeder vlees.

Bereidingstijd: Ongeveer 3 uur

Porties: 4-6 porties

Ingrediënten:

  • 750 gram runderstoofvlees, in blokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 eetlepels Juspoeder vlees
  • 750 ml water
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt, ter garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bestrooi het runderstoofvlees met bloem en bak het vlees in de pan tot het aan alle kanten bruin is.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak deze nog eens 5 minuten mee.
  4. Voeg de tomatenpuree, Juspoeder vlees, water, laurierblaadjes, zout en peper toe en roer alles goed door.
  5. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en laat het gerecht op een zacht vuur sudderen gedurende ongeveer 2-3 uur tot het vlees mals is en de groenten gaar zijn.
  6. Verwijder de laurierblaadjes en serveer de stoofpot in diepe borden of kommen. Garneer met verse peterselie.

Voedingswaarde:Per portie (bij 6 porties)

  • Calorieën: 310
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 13 gram
  • Eiwitten: 31 gram
  • Vezels: 2 gram

Type keuken: Nederlands

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron