Chipotle: de rokerige smaakmaker die elk gerecht pit geeft
Chipotle: de rokerige smaakmaker die elk gerecht pit geeft

Liefhebber van een beetje pit en een vleugje rook in je gerecht? Dan zit je met chipotle helemaal goed. Deze gerookte en gedroogde jalapeño is een echte smaakmaker in de Mexicaanse en Tex-Mex keuken, van pittige stoofpo...

Zeezout: soorten, gebruik en het bijzondere Keltisch zeezout
Zeezout: soorten, gebruik en het bijzondere Keltisch zeezout

Je wilt er niet te weinig van eten, maar ook zeker niet te veel. Zout, bijvoorbeeld zeezout, is voor veel mensen een must in de keuken. Naast het tafelzout, is zeezout ook heel populair geworden, vanwege de smaak en de a...

Selderij in de keuken: smaakmaker en veelzijdige groente
Selderij in de keuken: smaakmaker en veelzijdige groente

Selderij is een echte alleskunner in de keuken. Of je nu een kruidige bouillon maakt, een frisse salade op tafel zet of een klassieke stoofpot bereidt, met een snufje selderij komt je gerecht gelijk helemaal tot leven. M...

Knoflook: de smaakmaker die goed is voor je lijf
Knoflook: de smaakmaker die goed is voor je lijf

Knoflook is een van de meest geliefde en eeuwenoude ingrediënten in de keuken. Maar wist je dat dit kleine, geurige teentje ook een flinke boost geeft aan je gezondheid? In deze blog duiken we in de wereld van knoflook:...

Kaneel: welke vormen zijn er en hoe gebruik je ze?
Kaneel: welke vormen zijn er en hoe gebruik je ze?

Kaneel is één van de gezondste specerijen ter wereld! Je strooit het over je havermout, verwerkt het in appeltaart of laat het zachtjes trekken in een warme kruidenthee. Maar wat is kaneel eigenlijk, waar komt het vand...

Pagina 1 van 14