Bengaalse Kerrie
Kerrie Bengaals
Deze Bengaalse kerrie of curry is een beetje zoetig van smaak en zeer geschikt om een Bengaalse viscurry mee te bereiden. De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als je het eerst heet bakt met bijvoorbeeld een fijngesneden ui en daarna pas aan de groenten of het vlees wordt toegevoegd.
De basiselementen in elke curry zijn, korianderzaad, kurkuma, komijnzaad, gedroogde chilies, fenegriekzaad, mosterdzaad, peperkorrels, en gember. Kardemom en kaneel zijn vaak niet standaard toegevoegd maar door dat wel te doen, wordt de curry zoet en fris. Over het algemeen geldt dat hoe roder een mengsel van kleur hoe heter de curry vanwege de (rode) chilies. Verbeterd recept.
Ingrediënten:
- Kurkuma
- Koriander
- Peper zwart
- Chillies
- Smaakversterker E621
- Fenegriek
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM
- Eiwit 10,69 gram
- Vet 9,10 gram
Verzadigd vet 1,44 gram
Onverzadigd vet 6,90 gram - Koolhydraten 60,95 gram
Suikers 2,75 gram - Vezels 30,43 gram
- Zout 1,48 gram
- Natrium 591,52 mg
- Energetische waarde 296,88 Kcal 1242,16 KJ
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.