• Laurierblad gemalen

Laurierblad gemalen

Laurierblad gemalen geeft een krachtige, aromatische en hartige smaak aan uw gerechten. Gemalen Laurierblad hoef je achteraf niet uit je gerechten te halen. 6 laurierblaadjes is ongeveer 1 gram laurierblad gemalen.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
DKRB15568B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 40 gram €2,80
pot 250 gram €6,05
strooibus met 200 gram €6,15
zak 1 kilo €15,50


€2,80
Incl. btw

Laurierblad gemalen

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

6 laurierblaadjes is ongeveer 1 gram laurierblad gemalen.
Laurierblad gemalen geeft een krachtige, aromatische en hartige smaak aan stoofpotten, soepen, braadgerechten en sauzen. Het is eenvoudig te gebruiken omdat je het achteraf niet uit je gerechten hoeft halen. Gemalen laurier is tot poeder vermalen laurierblad. Het biedt de basis voor al je gerechten. Voeg laurier vroeg aan een gerecht toe omdat het een tijdje duurt voor laurier zijn smaak volledig afgeeft.

Laurier (Laurus nobilis) is een plant uit de laurierfamilie (Lauraceae). De plant wordt in de keuken als kruid toegepast.
Gedroogde laurier wordt veel gebruikt in de Franse en mediterrane keuken, waaronder de Franse bouillabaisse en bouquet garni. Gebruik laurier als kruidenbouillon.

Voeg laurier toe aan stoofpotten en soepen, aan tomatensauzen, vis- en vleesschotels, maar ook aan bonen- en graangerechten. Een blaadje laurier in het kookwater van bv. aardappelen of rijst vervangt het snuifje zout. Werkt goed met piment, knoflook, marjolein, oregano, peterselie en tijm.

Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang en worden (meestal gedroogd) gebruikt in stoofpotten en soepen, waarbij de laurier langere tijd moet meestoven om de smaak tot zijn recht te laten komen. Het blad kan niet opgegeten worden, want het blijft hard. Laurier wordt ook gebruikt in laurierdrop waarin de sterke lauriersmaak naar voren komt.

De witachtige bloemen staan in schermen in de bladoksels. De vruchten zijn eivormige, besachtige steenvruchten die als ze rijp zijn zwart kleuren.

Laurier is afkomstig uit vooral het oostelijk Middellandse Zeegebied, uit landen als Turkije, Georgië en Griekenland. In Nederland wordt laurier gekweekt als kuipplant omdat de plant niet volledig winterhard is. Toch zal laurier een matige Nederlandse winter wel overleven, zeker in de kuststreken en als er genoeg beschutting is.

In de Klassieke Oudheid was laurier een symbool voor de overwinning. Overwinnaars werden getooid met een lauwerkrans, gemaakt van laurierbladeren. In de stripverhalen van Goscinny en Uderzo over Asterix en Obelix wordt Julius Caesar dan ook altijd met een lauwerkrans afgebeeld. De term laureaat is een overblijfsel van deze symboliek. Verder zijn nog een aantal uitdrukkingen op laurier gebaseerd, bijvoorbeeld "op zijn lauweren rusten", "gelauwerd zijn", "lauweren oogsten". De christelijke symboliek nam laurier ook over als zinnebeeld voor overwinning en onvergankelijkheid.

De naam laurier wordt ten onrechte ook wel gebruikt voor de veel aangeplante laurierkers (Prunus laurocerasus).

Het is een struik of boom die wel 100 jaar oud kan worden.

VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM GEMALEN LAURIERBLAD

  • Eiwit 7.61 gram
  • Vet 8.3 gram
  • Natrium (mg) 23
  • Verzadigd vet 2.3 gram
  • Onverzadigd vet 1.6 gram
  • Meervoudig onverzadigd vet 2.3 gram
  • Koolhydraten 74.9 gram
  • Suikers 0.47 gram
  • Vezels 26.3 gram
  • Energetische waarde 1928,0 kJ / 459 kcal.
Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen