Naam van het recept:.

Kippenstoofpot met Juspoeder van De Kruidenbaron

Deze heerlijke kippenstoofpot is perfect voor een koude winteravond. De Juspoeder kip van De Kruidenbaron geeft de stoofpot een rijke en hartige smaak.

Bereidingstijd: 2 uur

Porties: 4-6 porties

Ingrediënten:

  • 1 kg kippenpoten
  • 2 uien, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Juspoeder kip van De Kruidenbaron
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 wortels, in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 15 gram kippenbouillon op 500 ml water
  • 1 laurierblaadje
  • Zout en peper, naar smaak

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de kippenpoten toe en bak ze goudbruin aan beide kanten, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de kippenpoten uit de pan en zet apart.

  2. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

  3. Voeg de Juspoeder kip van De Kruidenbaron en tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Bak nog 1-2 minuten.

  4. Voeg de wortels en bleekselderij toe aan de pan en roer door.

  5. Leg de kippenpoten terug in de pan en voeg de kippenbouillon en laurierblaadje toe. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Breng de stoofpot aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen tot de kip gaar is en het vlees van het bot valt.

  7. Serveer de stoofpot met rijst of aardappelpuree.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 350 per portie
  • Eiwitten: 25 g
  • Koolhydraten: 15 g
  • Vetten: 20 g

Type keuken: Nederlands

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Geschikt voor een familiediner of een etentje met vrienden

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron