Ingredienten
1 kg kippenpoten
2 uien, gehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
2 el Juspoeder kip van De Kruidenbaron
1 blikje tomatenpuree
2 wortels, in stukjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
15 gram kippenbouillon op 500 ml water
1 laurierblaadje
Zout en peper, naar smaak
  • Totale tijd: 120 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de kippenpoten toe en bak ze goudbruin aan beide kanten, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de kippenpoten uit de pan en zet apart.

2

Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de Juspoeder kip van De Kruidenbaron en tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Bak nog 1-2 minuten.

4

Voeg de wortels en bleekselderij toe aan de pan en roer door.

5

Leg de kippenpoten terug in de pan en voeg de kippenbouillon en laurierblaadje toe. Breng op smaak met zout en peper.

6

Breng de stoofpot aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen tot de kip gaar is en het vlees van het bot valt.

7

Serveer de stoofpot met rijst of aardappelpuree.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0