Kippenstoofpot Met Juspoeder
- Totale tijd: 120 Minuten
Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de kippenpoten toe en bak ze goudbruin aan beide kanten, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de kippenpoten uit de pan en zet apart.
Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg de Juspoeder kip van De Kruidenbaron en tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Bak nog 1-2 minuten.
Voeg de wortels en bleekselderij toe aan de pan en roer door.
Leg de kippenpoten terug in de pan en voeg de kippenbouillon en laurierblaadje toe. Breng op smaak met zout en peper.
Breng de stoofpot aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen tot de kip gaar is en het vlees van het bot valt.
Serveer de stoofpot met rijst of aardappelpuree.
Recept voor Kippenstoofpot met Juspoeder
Deze heerlijke kippenstoofpot is perfect voor een koude winteravond. De Juspoeder kip van De Kruidenbaron geeft de stoofpot een rijke en hartige smaak.
Porties: 4-6 porties
Voedingswaarde:
- Calorieën: 350 per portie
- Eiwitten: 25 g
- Koolhydraten: 15 g
- Vetten: 20 g
Type keuken: Nederlands
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Geschikt voor een familiediner of een etentje met vrienden
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: De Kruidenbaron