Naam van het recept:
Chinese 5 seasons roerbakgerecht
Een heerlijk en gezond gerecht met verse groenten en een vleugje exotische smaken uit de Chinese 5 seasons kruidenmix. Bereidingstijd: 30 minuten Porties: 4
Ingrediënten:
- 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels Chinese 5 seasons kruidenmix
- 2 eetlepels maizena
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel hoisinsaus
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1/4 kopje water
- Verse koriander en lente-ui, voor de garnering
Instructies:
- Meng de kipfilet, Chinese 5 seasons kruidenmix en maizena in een kom en laat het even marineren.
- Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak het geheel tot het goudbruin is.
- Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze in 5-7 minuten gaar.
- Voeg de paprika toe en bak deze nog 3-5 minuten mee.
- Meng de sojasaus, oestersaus, hoisinsaus en water in een kom en voeg dit mengsel toe aan de wok. Roerbak alles gedurende 2-3 minuten.
- Garneer met verse koriander en lente-ui.
Afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/chinese-keuken-kok-het-maken-van-eten-2274378/
Voedingswaardeper portie:
- Calorieën: 350
- Koolhydraten: 15 gram
- Eiwitten: 28 gram
- Vetten: 20 gram
- Vezels: 3 gram
Type keuken: Chinees
Gelegenheid: Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: De Kruidenbaron