Naam van het recept:

Chinese 5 seasons roerbakgerecht

Een heerlijk en gezond gerecht met verse groenten en een vleugje exotische smaken uit de Chinese 5 seasons kruidenmix. Bereidingstijd: 30 minuten Porties: 4

Ingrediënten:

  • 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Chinese 5 seasons kruidenmix
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1/4 kopje water
  • Verse koriander en lente-ui, voor de garnering

Instructies:

  1. Meng de kipfilet, Chinese 5 seasons kruidenmix en maizena in een kom en laat het even marineren.
  2. Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak het geheel tot het goudbruin is.
  3. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze in 5-7 minuten gaar.
  4. Voeg de paprika toe en bak deze nog 3-5 minuten mee.
  5. Meng de sojasaus, oestersaus, hoisinsaus en water in een kom en voeg dit mengsel toe aan de wok. Roerbak alles gedurende 2-3 minuten.
  6. Garneer met verse koriander en lente-ui.

Voedingswaardeper portie:

  • Calorieën: 350
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Eiwitten: 28 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Vezels: 3 gram

Type keuken: Chinees

Gelegenheid: Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron