Kunnen we je helpen?
Bereiding:
Meng het gelatinepoeder met koud water. De verhouding is ongeveer 1 deel poeder op 5 delen water. Laat het mengsel zo'n 20 minuten staan totdat de poeder door het weken dik is geworden en voeg het dan toe aan de warme vloeistof die je dikker wilt maken. Let op: gelatine mag niet koken want dan raakt het zijn bindkracht kwijt.
Gelatinepoeder is geschikt voor het binden en verstevigen van bijvoorbeeld mousse, pudding, bavarois en snoep. Hierbij nemen de gelatinemoleculen ongeveer 1 tot 10 keer hun gewicht in water op. Onze gelatine wordt gemaakt van de huid van het rund. Gelatine is een eiwit, wat oplost in warm water en na afkoelen een gel vormt, de Bloom factor van onze gelatine is 120.
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM GELATINEPOEDER RUND:
Alleen jammer dat er niet bij staat hoeveel eetlepels,(of gram) je kunt gebruiken op hoeveelheid water. Zou wel handig zijn.
Geplaatst op 23/06/2020Pefect service
Geplaatst op 14/04/2020