Dé pikante kruidenmix? Cajun!

Dé pikante kruidenmix? Cajun!

0 reactie minuten lezen

Als je van lekker spicy houdt, dan ben je vast bekend met cajunkruiden. Met de cajun kruidenmix geef je jouw gerechten een kruidige, pittige smaak. Je kan de cajunkruiden gevarieerder toepassen dan je misschien denkt. Wij van De Kruidenbaron leggen je uit waar cajun vandaan komt, en hoe je deze kruiden gebruikt bij het bereiden van verbluffende gerechten.

 

In de Nederlandse keuken zie je dat cajunkruiden het meeste worden toegepast bij vlees, vis, kip en gevogelte. Verder strooien we het over onze gebakken aardappels, om ze lekker kruidig te maken. Wist je dat de cajun mix ook perfect is om je groenten op smaak te brengen? Cajun maakt ze op en top kruidig, omdat het niet uit één soort kruid bestaat. Het is een verfijnde mix van verschillende specerijen die cajun bijzonder maakt.

 

Smaakvolle kruidenmix cajun

Maar wat zit er nou allemaal in? Cajun van De Kruidenbaron is een pittige mix van kruiden, zoals de ontdekkers in Amerika het bedoeld hebben. De pikante, volle smaak wordt bereikt met een aromatische mengsel. De volgende ingrediënten vormen samen het geheim achter cajun: zout, zwarte peper, witte peper, cayennepeper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, selderij, basilicum en oregano.

 

Leuke geschiedenisles over cajun

Als je weet waar de cajunkruiden vandaan komen, voegt dit vast extra beleving toe aan je kookkunsten met cajun. Want de cajun mix mag dan wel afkomstig zijn uit Amerika, het waren de Fransen die de speciale mix bedachten.

 

Het verhaal zit zo: Acadië, nu Canadees, was begin 17e eeuw een Franse kolonie. Halverwege de 18e eeuw werd Acadië Brits, waardoor de Franstaligen vertrokken naar Louisiana. Daar ontwikkelden zij een eigen cultuur én keuken. Hierom werden zij de acadians genoemd en dit woord is verbasterd tot cajuns. Op die wijze ontstond de naam van de cajunkruiden waar wij nog altijd dankbaar gebruik van maken.

 

Cajun, ook lekker bij de BBQ

Aangezien cajunkruiden hun oorsprong in Amerika hebben, zou je denken dat cajun ook goed werkt op de BBQ. En ja, dat klopt helemaal! Cajunkruiden zijn perfect voor het grillen van bijvoorbeeld een lekkere steak. Daarmee is cajun dus ook dé smaakmaker bij het kokkerellen in de tuin.

 

Check snel of je cajun in je voorraadkast hebt staan, want het mag er niet in ontbreken. En als je de cajun mix van De Kruidenbaron in huis haalt, dan proef je werkelijk het zuidelijke stukje Verenigde Staten. Bestel cajun online bij De Kruidenbaron >

Vergelijk producten0