Ingredienten
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode pepers, fijngehakt (verwijder de zaadjes voor een mildere smaak)
1 eetlepel gember, geraspt
2 eetlepels Kerrie Masala van De Kruidenbaron
1 theelepel kurkuma
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
200 ml kokosmelk
2 eetlepels olie
Zout en peper naar smaak
Verse koriander voor garnering
  • Totale tijd: 45 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook en rode pepers toe. Bak het geheel tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten.

2

Voeg de geraspte gember toe en bak het geheel nog 2 minuten.

3

Voeg de Kerrie Masala, kurkuma, korianderpoeder en komijnpoeder toe en bak het geheel nog 2 minuten.

4

Voeg de kipblokjes toe en bak deze rondom bruin.

5

Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

6

Zet het vuur lager en laat het geheel sudderen voor ongeveer 30 minuten, tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

7

Breng op smaak met zout en peper.

8

Serveer de Kerrie Masala Kip met rijst en garneer met verse koriander.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0