Ingredienten
500 gram kipfilet, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
1 blikje kokosmelk (400 ml)
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel garam masala
1 eetlepel Indiase rub kruidenmix van De Kruidenbaron
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
1 eetlepel verse koriander, fijngehakt (optioneel)
  • Totale tijd: 45 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2

Voeg de ui en knoflook toe en bak ze gedurende 2-3 minuten, of tot de ui zacht is.

3

Voeg de kip toe en bak deze 5 minuten, of tot ze bruin is.

4

Voeg de paprika toe en bak deze nog 2-3 minuten, of tot ze zacht zijn.

5

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en kokosmelk toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

6

Voeg de garam masala, Indiase rub kruidenmix, kurkuma, paprikapoeder, zout en zwarte peper toe en roer alles goed door elkaar.

7

Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

8

Proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.

9

Garneer met verse koriander en serveer met rijst of naanbrood.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0