Ingredienten
1,5 kg runderstoofvlees (bijv. runderlappen, brisket), in grote stukken
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels Pulled pork/beef/chicken kruidenmix van De Kruidenbaron
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels bruine suiker
250 ml runderbouillon
125 ml appelciderazijn
6-8 zachte hamburgerbroodjes of broodjes naar keuze
Optioneel: coleslaw, augurken, barbecuesaus als topping
  • Voorbereiding: 15 Minuten
  • Kook tijd: 300 Minuten
  • Totale tijd: 315 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 150°C.

2

Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.

3

Voeg het runderstoofvlees toe aan de pan en bak het aan alle kanten bruin.

4

Meng de Pulled pork/beef/chicken kruidenmix, bruine suiker en tomatenpuree in een kleine kom. Wrijf dit mengsel gelijkmatig over het vlees.

5

Voeg de runderbouillon en appelciderazijn toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.

6

Dek de pan af met een deksel en zet deze in de voorverwarmde oven. Laat het vlees 4-6 uur langzaam garen tot het zeer mals is en gemakkelijk uit elkaar valt.

7

Haal het vlees uit de pan en gebruik twee vorken om het vlees uit elkaar te trekken tot 'pulled beef'.

8

Verwarm de saus in de pan op middelhoog vuur en laat het iets indikken.

9

Plaats het 'pulled beef' terug in de pan en roer het door de saus zodat het goed bedekt is.

10

Serveer het kruidige pulled beef op zachte hamburgerbroodjes of broodjes naar keuze. Voeg optioneel coleslaw, augurken of barbecuesaus toe als topping.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0