Ingredienten
8 kippendijen, met bot en vel
2 eetlepels Moroccan rub kruidenmix
2 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
400 gram tomatenblokjes (uit blik)
250 ml kippenbouillon
200 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
Handvol verse koriander, grof gehakt
Zout en peper naar smaak
Couscous of vers gebakken brood, voor serveren
  • Totale tijd: 120 Minuten
Bereidingswijze
1

Meng de Moroccan rub kruidenmix met olijfolie in een kom. Wrijf de kippendijen goed in met het kruidenmengsel en laat ze minstens 30 minuten marineren.

2

Verhit een grote stoofpan of braadpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kippendijen aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

3

Voeg de gehakte uien toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg vervolgens de knoflook, rode paprika, gele paprika en courgette toe. Bak het geheel ongeveer 5 minuten tot de groenten iets zachter zijn geworden.

4

Voeg de kippendijen weer toe aan de pan, samen met de tomatenblokjes en kippenbouillon. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het sudderen gedurende 1,5 uur, of tot de kip mals en gaar is.

5

Voeg de gedroogde abrikozen toe aan de stoofpot en laat het nog 10 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

6

Bestrooi de Marokkaanse kipstoofpot met verse koriander vlak voor het serveren. Serveer het gerecht met couscous of vers gebakken brood om de heerlijke saus op te dippen.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0