Macadamia noten kopen?

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

Zo’n twee eeuwen geleden zijn de Macadamia noten ontdekt in Australiè door ontdekkingsreiziger MacAdamMacadamia´s groeien aan een boom en hebben zo´n 20 jaar nodig om volledig te volgroeien. Naast dat het nootje vernoemd is naar de ontdekkingsreiziger, worden ze ook wel eens Queensland nuts genoemd, het land waar ze vandaan komen. Hierna zijn ze onder andere geëxporteerd naar Hawaii, Zuid Afrika en Midden Amerika.   

Gezonde eigenschappen van de Macadamia

Net zoals de meeste soorten noten, zijn ook Macadamia noten erg goed voor ons. Ze staan bekend om de positieve werking op onze gezondheid, huid én haar. Dit komt door de hoge voedingswaarde van de Macadamia. Macadamia´s zijn rijk aan onverzadigde vetten met maar liefst 75%. Deze onverzadigde vetzuren dragen bij aan een gezond hart. Hoewel de nootjes veel vetten bevatten, zullen de verzadigde vetten juist de verbranding stimuleren. Hierbij wordt wel aangeraden om niet meer dan 8/10 Macadamia noten per dag te eten voor een geschikte dagelijkse vetinname. Macadamia´s hebben hun populariteit ook mede te danken aan een hoog gehalte aan omega 7, een zeer gezonde voedingsstof die niet in veel andere voeding voorkomt. Onderzoekers stellen dat omega 7 het lipidenprofiel in het bloed kan verbeteren en daarmee dus ook ontstekingsmakers kan verminderen. Ook heeft het een positieve werking op onze huid en helpt het huidveroudering tegen te gaan. Hiernaast bevat het nootje veel vitamine B1 en mineralen als calcium, fosfor, ijzer, zink en magnesium. Naast vele vitaminen en mineralen is de Macadamia noot rijk aan kalium. Dit reguleert de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Over het algemeen biedt deze noot alleen maar gezondheidsvoordelen dus! Waar de Macadamia minder op scoort is op het gebied van vleesvervanging. Over het algemeen worden noten veel gebruikt als alternatief voor vlees, maar aangezien de Macadamia noot niet veel eiwitten bevat kun je deze dus beter niet gebruiken als vleesvervanger.  

De Macadamia noot is lekker door gerechten! 

Macadamianoten zijn uitermate geschikt als verantwoorde snack uit de hand, maar ze kunnen ook heerlijke toevoegingen zijn aan gerechten! Zo kun je de Macadamia roosteren voor een vollere smaak en verwerken door pasta, salades of zelfs gebak. Ook kun je Macadamia noten combineren met andere noten als garnering of schaafsel. Hiervoor zijn op het internet verschillende leuke recepten te vinden.   

Macadamianoten kopen  

Voor het kopen van Macadamia noten van hoge kwaliteit, ben je bij De Kruidenbaron aan het juiste adres! Wij verkopen Macadamia noten ongebrand en ongezouten. Ook voor andere nootjessuperfoods, kruiden én specerijen kun je bij ons terecht. Neem gerust eens een kijkje in onze webshop voor het volledige assortiment!