Ingredienten
4 kipfilets
4 eetlepels De Kruidenbaron Piri Piri Portugese Kruidenmix met Zout
4 eetlepels olijfolie
2 citroenen
2 teentjes knoflook
Verse Lente ui, voor de garnering
  • Voorbereiding: 15 Minuten
  • Kook tijd: 45 Minuten
  • Totale tijd: 60 Minuten
Bereidingswijze
1

Meng in een kom de Piri Piri Portugese kruidenmix met zout van De Kruidenbaron met de olijfolie, het sap van een citroen en fijngehakte knoflook. Roer tot een gladde marinade.

2

Leg de kipfilets in de marinade en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Dek de kom af en laat de kip minimaal 2 uur in de koelkast marineren, maar bij voorkeur de hele nacht.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de gemarineerde kipfilets op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20-25 minuten in de oven, of tot ze volledig gaar zijn.

4

Draai de kip halverwege de kooktijd om en bedruip met de overgebleven marinade voor extra smaak.

5

Haal de kip uit de oven en laat het een paar minuten rusten. Snij de resterende citroen in plakjes en serveer samen met de Piri Piri kip. Garneer met verse peterselie.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0